Het tofste jongerencentrum van Almere Buiten voor jongeren tussen de 10 en 27 jaar
#caption0
Home Activiteiten Nieuws Contact Collega's
Brassband workshop

Wat is brassen?
Een caribische brassband is een drumbad die mogelijk kan worden aangevul met blaasinstrumenten en/of exotische danseressen.

Deze muziek is ontstaan op Aruba en klinkt heel anders dan de traditionele Europese brassbandmuziek.

Alhoewel het Engelse woord brass verwijst naar koperblazers, zijn bij deze orkestvorm vooral de drums erg belangrijk.

De ritmes zijn meestal energiek. De muziek die wordt gespeeld door dit type brassband wordt asambeho genoemd. asambeho is een mengeling van verschillende Caribische muziekstijlen zoals merengue, soca, samba, tambu en tumba. Tevens worden beats uit bekende bubbling-, R&B-, hiphop- en popnummers gebruikt.

Altijd al in een brassband willen spelen?
Dan is dit je kans. Wij geven jou de gelegenheid! Tijdens deze workshop leer je van een professionele docent die zelf al jaren mee speelt de Carribean brass band de instrumenten kennen, verschillende ritmes en

Dan is dit je kans. Wij geven jou de gelegenheid! Tijdens deze workshop leer je de apparatuur kennen en de basis van het mixen. Als je eraan toe bent kun je optreden tijdens onze disco's en evenementen. Ook bieden wij je de mogelijkheid om je eigen mixtape te maken om jezelf te promoten
Volg de workshop als individu of met een vriend of vriendin en ervaar hoe het is om een echte DJ te zijn! In de workshop leer je 1-op-1 van een professionele DJ de fijne kneepjes van draaien.

Interesse?
Bij Place2B kun jij leren brassen. Je krijgt les van een professionele brassband docent die al jaren ervaring heeft. Je leert eerst de beginselen van het brassen en het leren omgaan met het instrument. Daarna ga je als groep diverse nummers leren en zodra de groep er aan toe is ga je zelfs optreden! Je leert tijdens brassen niet alleen het instrument bespelen, maar samenwerken, disipline is nog veel belangrijker.

Ervaring?
Je hebt geen ervaring nodig. De docent kan jou het leren vanaf het begin. Heb je al heel veel ervaring dan kan je in overleg meteen doorstomen naar Carribean brass. Deze groep verzorgd al jaren wekelijks optredens door het hele land!

Kosten?
De kosten bedragen 5 euro per maand.


Interesse in een proefles?
Neem contact op met Annemarie mikkers@deschoor.nl

 

Welkom bij Place 2B! maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere