Het tofste jongerencentrum van Almere Buiten voor jongeren tussen de 10 en 27 jaar
#caption0
Home Activiteiten Nieuws Contact Collega's
Aanleiding/ project/ missie

                       Niña`s meidenwerk de Schoor

Aanleiding:
Ons is opgevallen dat er minder meiden op de activiteiten, die aangeboden worden in de jongerencentra afkomen. Het zit 
er altijd vol met jongens, maar de meiden blijven weg. Komt dit omdat zij geen behoefte hebben aan andere sociale contacten? Om buitenshuis aan activiteiten deel te nemen? Of worden zij afgeschrikt door het (groot) aantal jongens dat aanwezig is?
Wat de reden ook is, wij willen ook voor meiden bereikbaar zijn. Dat de jongerencentra een plek wordt waar ook zij (uit zichzelf) naar toe kunnen en willen komen.


Project:
Het project Niña's ( Niña betekent meisje in het Spaans ) is voor en door meiden vanaf 12 jaar oud. Een plek en een mogelijkheid voor hen om samen te komen en op een leuke manier aan hun kwaliteiten en vaardigheden te werken doormiddel van diverse activiteiten.

 

Missie:
Wij willen open en klaar staan voor deze meiden. Hen een plek geven waar ook zij zich vrij en veilig voelen om te kunnen en 
mogen ontwikkelen. Zodat zij hun talenten en kwaliteiten kunnen ontdekken en (later) inzetten in de maatschappij.
Hierbij willen wij de meiden motiveren, stimuleren en begeleiden. Om hen zo in eigen kracht te zetten op lichamelijk, sociaal en psychisch gebied.

Bij stichting de Schoor denken wij inclusief. Iedereen is welkom ongeacht afkomst, etniciteit, religie, cultuur of opleidingsniveau. We leren samen te werken, maar houden hierin wel rekening met de verschillen. Deze verschillen maken ons, als vrouwen, juist mooi. En vanuit deze verschillen kunnen wij van elkaar leren. 
Wij bieden een divers aanbod, waarin wij ruimte laten voor eigen inbreng en individualiteit. Maar waarin wij wel juist de sociale banden met elkaar aan willen gaan, door veel samen te werken. En zo groepjesvorming tegen te gaan.
Wij willen deze jonge meiden het (zelf) vertrouwen geven in hun eigen kwaliteiten en vaardigheden. Zodat zij kunnen opbloeien tot zelfstandige, krachtige vrouwen!

​Voor meer info kunt u terecht op onze FB pagina: 

https://www.facebook.com/ninasdeschoor

 

                          

Welkom bij Place 2B! maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere