Het tofste jongerencentrum van Almere Buiten voor jongeren tussen de 10 en 27 jaar
#caption0
Home Activiteiten Nieuws Contact Collega's
Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Elke donderdag van 15.30-17.00 uur bieden wij GRATIS huiswerkbegeleiding aan bij Place2B! 

Het doel
Het doel van de huiswerkbegeleiding is dat de jongere op tijd zijn of haar huiswerk af heeft, goed geleerd heeft voor een toets en zo goede resultaten behaald. De jongere krijgt meer rust door middel van een goede planning en overzicht van zijn of haar taken.

Werkwijze
Een begeleider heeft twee jongeren, maximaal drie jongeren. De jongere krijgt dan de gewenste aandacht van de begeleider. Hij of zij wordt door de begeleiders gestimuleerd om op zijn motivatie, manier van leren, cijfers en studiehouding.

Voor wie
De huiswerkbegeleiding is voor basisscholieren uit groep 8 (met goed overleg kinderen uit groep 7) tot de laatste jaar voor middelbare scholieren. Wij richten ons vooral op jongeren die thuis niet altijd de juiste aandacht of begeleiding hebben, wat lastiger mee komen op school en dat extra zetje nodig hebben. De huiswerkbegeleiding biedt aparte doelen voor basisscholieren en middelbare scholieren.

Basisscholieren
Het doel voor een basisscholier is hij of zij laten wennen aan huiswerk. De begeleider kijkt samen met de jongere naar de taken die hij of zij heeft opgekregen en maken zij een planning. Dan leest de jongere samen met de begeleider de instructie en vervolgens gaat hij of zij zelf aan de slag. Als de jongere een onderdeel af heeft, overhoort de begeleider hem of haar en kan hij of zij door naar een volgend vak.

Middelbare scholieren
Bij middelbare scholieren gaan zij een meerdaagse planning maken. Hierdoor krijgt de jongere een goed overzicht op hun werk. De jongere weet hoe lang hij of zij bezig is. De begeleiders leggen uit waarom een planning belangrijk is en hoe je die maakt. Daarnaast besteden zij in de huiswerkbegeleiding aandacht aan studievaardigheden. Hoe leer je het beste begrippen of wat is de beste manier om een tekst te lezen met vragen? Hoe kun je jezelf overhoren?  De begeleider en de jongere nemen samen de geleerde stof door. Zij besteden veel aandacht aan studievaardigheden zoals plannen, samenvattingen maken, woordjes leren, vooruit werken etc. 

Intake
De kinderen of jongeren die zich aanmelden voor de huiswerkbegeleiding zullen eerst samen met hun ouders en de hoofdbegeleider een intakegesprek voeren. Tijdens dit gesprek wordt het aard van de aanmelding besproken. Welke aspecten nodig zijn voor de vooruitgang en cijfers van het kind of jongere. Aan het eind van het gesprek stelt de hoofdbegeleider samen met de ouder(s)/verzorger(s) en de jongere een plan van aanpak op. Ook wordt een aantal doelstellingen geformuleerd waar de leerling de komende periode samen met zijn/haar aangewezen begeleider aan gaat werken

Evaluatiegesprekken
Er vindt nauwe communicatie plaats tussen de ouders, de hoofdbegeleider en Place 2B. De evaluatiegesprekken, huiswerk agenda en regelmatige contacten maken dit mogelijk. Na iedere periode van zes weken zal door de hoofdbegeleider een evaluatiegesprek gepland worden. Dat kan telefonisch of op de jongerencentrum Place 2B.

Kosten: Gratis

Aanmelden: mikkers@deschoor.nl

 

                          

 

Welkom bij Place 2B! maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere