HomeVideoclipsFotoalbumVrijwilligers
Trapnotov Samen thuis Samen uit!
#caption0
Talentontwikkeling Chill&Fun Girls Only Aan Tafel Contact
Bezoek van Wethouder Herrema, in gesprek over wonen in Almere!

2 juni 2017 , Almere

In het jongerenwerk vangen we veel signalen op dat het voor jongeren en starters in allerlei situaties moeilijk is om aan een woning te komen.
Vorig jaar december hebben jongerenwerkers van de Schoor en Youthporth dit kenbaar gemaakt aan wethouder Herrema , portefeuille Ruimte, wonen en wijken, die toen bij ons in Trapnotov op bezoek was. Dit signaal is door de wethouder opgepakt en zo is het idee ontstaan om een gesprek met de wethouder en jongeren te organiseren waarbij jongeren de grote kans krijgen om hun mening, ervaringen en adviezen te delen.

Afgelopen vrijdag 2 juni vond het gesprek in jongerencentrum Trapnotov plaats en het was een goed, leuk en open gesprek wat zo’n twee uur heeft geduurd.
Gebiedsspecialist Almere van  dienst Sociaal Domein, Anneke van Grotel, was ook bij dit gesprek aanwezig die aandachtig heeft geluisterd en die de interessante kwesties heeft genoteerd.
De uitkomsten van het gesprek zal intern besproken worden en we zullen een terugkoppeling krijgen van de concrete uitkomsten die dit gesprek tot stand hebben gebracht.

Een mooi voorbeeld van wat er uit het gesprek is voortgekomen is dat het idee is ontstaan om alle 18 jarige een vaste brief thuis te sturen  waarin de jongeren geattendeerd worden op de mogelijkheid tot inschrijven van Woningnet waarin de nodige informatie en uitleg in wordt verschaft. Anders dan nu waarbij de jongeren dit zelf moeten uitzoeken en die in veel gevallen veel later pas inschrijven waardoor ze zeer lang moeten wachten tot ze in aanmerking komen voor een woning. Een andere eyeopener was dat de aangeboden studentenwoningen in Almere voorrang verlenen aan HBO-studenten waarbij MBO-studenten uitgesloten worden; ook de wethouder vind dat dit anders moet. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst waarin mogelijke nieuwe oplossingen en concrete nieuw plannen aangedragen zullen worden. Wordt vervolgd!

 

Trapnotov maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere