InterviewsFoto'sLinksTipsVerhalen
#caption0
Home Wie zijn wij? Hoe werkt het? Vrijwilligers Contact
De Draaikolk en de GedachtenKamer

De Draaikolk en de GedachtenKamer

Toen ik bij de Draaikolk, het buurtcentrum in Waterwijk, aankwam dacht ik even dat ik verdwaald was. Het leek wel een vakantiepark. Grote bomen en een meertje. Het gaf even een vakantiegevoel. Maar gelukkig, toen ik binnen was zag ik in de GedachtenKamer. Groot en zonnig. Misschien te groot. De kamer moet misschien wat overzichtelijker.

Dat is waarom er een bijeenkomst werd gehouden. Samen met mantelzorgers, ervaringsdeskundigen en de Zorggroep een ochtend ideeën spuien. Want het moet wel aantrekkelijk zijn. Wat meteen opviel was dat de ruimte te overweldigend overkomt. Meteen kwamen er ideeën op tafel. Er zouden hoekjes moeten worden gemaakt. Een zit- en praathoekje, een plekje om spelletjes te doen of gewoon uit het raam kijken naar het meertje. Handige opmerkingen die ook snel zijn aan te pakken.

Maar het belangrijkste is; men moet zich er thuis voelen. Dus aandacht voor wat de bezoeker wil. Geen keus opleggen. Het moet vanuit uw wensen komen. En wilt u gewoon een beetje rondkijken, dat kan ook.

Alle begin is moeilijk. Het is gezellig dat als u binnenkomt, u al het geroezemoes van medebezoekers hoort. Dat schept sfeer. In het begin zal het misschien eventjes nog wat stilletjes zijn. De weg moet nog gevonden worden naar de Draaikolk. Maar als u binnen bent geweest, wordt u zeker enthousiast. En dan gaat het draaien. Anderen horen dan ook de verhalen. Zij worden zeker nieuwsgierig.

Want u bent echt niet de enige! Dus niets hoeft u te weerhouden. Samen praten of ontspannen is heel belangrijk. Daarvoor gaan wij ook in De Draaikolk van start. Op de site zullen wij u hier steeds van op de hoogte houden.

Gedachtenkamer maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere