InterviewsFoto'sLinksTipsVerhalen
#caption0
Home Wie zijn wij? Hoe werkt het? Vrijwilligers Contact


Let op, het Alzheimer Café gaat verhuizen!

 

Op maandag 3 september 2018 is het Alzheimer café nog in Verpleeghuis Polderburen, Schietwilgsingel 2, 1326 EN Almere.

Vanaf maandag 1 oktober 2018 vinden de bijeenkomsten van het Alzheimer Café plaats in restaurant De Ziel (bij woonzorgcentrum De Archipel), Poëziestraat 166, 1321 HT Almere. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om ongeveer 21:30 uur. De toegang is gratis.

PROGRAMMA  ALZHEIMER CAFE ALMERE 2018 – 2019

Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan. Het Alzheimer café in Almere is zo’n plek, het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en belangstellenden. Iedere bijeenkomst begint met een interview met een (ervaring )deskundige. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en met elkaar te praten. De onderwerpen voor komend jaar zijn:

Maandag 3 september 2018

Dementie is er in vele vormen

Bij dementie denken we al snel aan geheugenproblemen. Maar er zijn vele vormen van dementie en vergeten is lang niet altijd het eerste probleem dat zich voordoet.
 

Maandag 1 oktober 2018

Dementie en rechtsbescherming
Wie dementie heeft overziet niet altijd de gevolgen van zijn handelen. Welke wettelijke mogelijkheden zijn er om iemand daartegen te beschermen?

 

Maandag 5 november 2018

Afscheid en verlies

Wanneer dementie in je leven komt, verlies je veel van wat van betekenis voor je is. Dat is ook zo voor de familie van degene met dementie. Hoe geef je dat een plaats in je leven?

 

Maandag 3 december 2018

Muziek helpt bij dementie!

Hoe kun je muziek inzetten om een positief effect te hebben op het geheugen van mensen met dementie? En welke muziek is daarvoor geschikt?

 

Maandag 7 januari 2019

 

Goede voornemens voor 2019

Tijdens een dementieproces moeten alle betrokken goed voor zichzelf blijven zorgen. Maar hoe doe je dat? En kun je je voornemens altijd waarmaken?

 

Maandag 4 februari 2019

 

Kun je problemen met gedrag voorkomen?’  

Dementie kan ervoor zorgen dat iemands gedrag gaat veranderen. Dat kan door de partner, familie en vrienden als problematisch worden ervaren. Wat kun je doen om dat te voorkomen?

 

 

 

Maandag 4 maart 2019

Eenzaamheid bij dementie

Nadat de diagnose ‘dementie’ is gesteld, voelen veel mensen met dementie en hun naasten zich alleen. Hoe komt dat en kun je die eenzaamheid voorkomen?

 

Maandag 1 april 2019

Bewegen is goed, ook bij dementie

Bewegen is goed voor geest en lichaam horen we via televisie en kranten. Maar wat heb je aan die wetenschap, wanneer je dementie hebt?

 

Maandag 6 mei 2019

Hoe kom je aan hulp en ondersteuning?
Leven met dementie is zwaar voor de persoon zelf, maar ook voor de naasten. Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in Almere?

 

Maandag 3 juni 2019

Uw vragen komen aan bod

Praten over de zorgen die je hebt kan helpen. Op deze avond wordt ingegaan op alle vragen die u bezig houden.

 

Gedachtenkamer maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere