InterviewsFoto'sLinksTipsVerhalen
#caption0
Home Wie zijn wij? Hoe werkt het? Vrijwilligers Contact
Programma Alzheimer Café 2019-2020

De bijeenkomsten van het Alzheimer Cafe vinden plaats in restaurant De Ziel (bij woonzorgcentrum De Archipel), Poëziestraat 166, 1321 HT Almere. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19:30 uur en eindigt om ongeveer 21:30 uur. De toegang is gratis.

PROGRAMMA  ALZHEIMER CAFE ALMERE 2019-2020

Dementie is een ingrijpend ziektebeeld dat veel vragen oproept bij iedereen die er mee te maken krijgt. Daarom is het belangrijk dat er een plek is waar iemand met die vragen naar toe kan. Het Alzheimer café in Almere is zo’n plek, het is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en belangstellenden. Iedere bijeenkomst begint met een interview met een (ervaring )deskundige. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop is er gelegenheid iets te drinken en met elkaar te praten. De onderwerpen voor komend jaar zijn:

Maandag 2 september 2019

 

Welke steun hebben mensen met dementie nodig?

Anne-Mei The is bijzonder hoogleraar Langdurige zorg en Dementie. Zij vertelt over haar onderzoek naar de behoeften van mensen met dementie thuis en welke interventies hen kunnen ondersteunen.

 

Maandag 7 oktober 2019

 

Dementie op jonge leeftijd.  

Er is een grote groep mensen die dementie krijgen vóór hun 65ste levensjaar. Hoe verloopt hun ziekteproces en met welke problemen worden zij en hun familie geconfronteerd?

 

Maandag 4 november 2019

Als het thuis niet meer gaat, wat dan?

Soms lukt het niet om met dementie thuis te blijven wonen. Welke mogelijkheden zijn er dan en hoe bereid je je daarop voor?

 

Maandag 2 december 2019

Dementie of gewoon vergeetachtigheid?

Vergeetachtigheid hoort bij het ouder worden. Maar wanneer is er nu sprake van dementie? En hoe wordt dat precies vastgesteld?

 

Maandag 6 mei 2019

Hoe kom je aan hulp en ondersteuning?
Leven met dementie is zwaar voor de persoon zelf, maar ook voor de naasten. Dan kun je wel wat hulp gebruiken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in Almere?

 

Maandag 6 januari 2020

Goede voornemens voor 2020

Tijdens een dementieproces moeten alle betrokkenen goed voor zichzelf blijven zorgen. maar hoe doe je dat? En kun je je voornemens altijd blijven waarmaken?

 

Maandag 3 februari 2020

(On)begrepen gedrag bij dementie

Dementie kan er voor zorgen dat iemands gedrag gaat veranderen. Dat kan door de omgeving als problematisch worden ervaren. Hoe ontstaat dat gedrag en wat kun je doen omdat te voorkomen.

Maandag 2 maart 2020

Zelfgekozen levenseinde bij dementie

Euthanasie is mogelijk wanneer er sprake is is van 'uitzichtloos en ondraaglijk lijden'. Wat betekent dit voor iemand met dementie en zijn er ook alternatieven?

Maandag 6 april 2020

Wat betekent het om dementie te hebben?

Iemand met dementie vertelt welke gevolgen dit heeft voor zijn dagelijks leven en voor zijn familie en vrienden.

Maandag 11 mei 2020

Kan techniek helpen bij dementie?

Er zijn tal van apps, praktische hulpmiddelen en domotica toepassingen voor mensen met dementie. Wat heb je eraan wanneer je deze aandoening hebt of voor iemand met dementie zorgt?

Maandag 8 juni 2020

Uw vragen komen aan bod.

Praten over zorgen die je hebt kan helpen. Op deze avond wordt ingegaan op alle vragen die u bezighouden.

 

 

 

 

 

 

 

Gedachtenkamer maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere