Home Deelnemers Professionals
Ervaringen van deelnemers

Op deze pagina plaatsen we regelmatig verhalen uit de praktijk. Deze keer:

Ontdekken en doen: lekker bewegen via Welzijn op Recept!

Mevrouw, 67 jaar uit Tussen de Vaarten

"Via de huisarts ben ik in contact gekomen met Sanne, de welzijnscoach van Welzijn op Recept. Sinds ik gepensioneerd ben mis ik sociaal contact. Ik ben alleen na mijn scheiding en heb veel gezondheidsproblemen gehad.
Ik heb meerdere gesprekken gehad over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van welzijn en het grappige is, het project omvat echt welzijn. Samen bekijken we hoe je je beter kunt voelen.

Als je weet wat de mogelijkheden zijn maakt dat het makkelijker om de stap te zetten iets te gaan doen. Sinds dat ik deelnemer ben bij Welzijn op Recept doe ik mee aan verschillende dingen zoals een Fiets- en wandelgroep;  ik heb een erg leuke klik met een van de bewoners, we hebben zelfs samen kerstkaarten gemaakt!
Daarnaast heb ik op een maandagmiddag mijn gymschoenen aangetrokken en ben langs buurtcentrum Cobra geweest om eens te kijken bij de beweeggroep voor senioren. 20 Dames bewegen wekelijks samen. Ik kon gelijk mee doen!
De ritmische gymnastiek vind ik ontzettend leuk op te doen, het is goed voor je lichaam en je geest en je hebt aanspraak. Na afloop wordt er gezellig met elkaar koffie gedronken. Ik vind het erg leuk om in beweging te zijn en deel te nemen aan een groep, ondanks mijn beperkingen!

Ik ben ook aangesloten bij een bewonersgroep die samen in het buurtlokaal in Tussen de Vaarten bijeen kwam. We hebben nu een plekje in Huis van de Waterwijk in Waterwijk waar we gezellig koffie drinken en activiteiten doen met elkaar.
Het is ontzettend fijn dat er ook in het weekend activiteiten zijn! Het geeft afleiding en ik ben niet zo vaak meer alleen. Kortom, ik beweeg weer en kom onder de mensen!

Sanne van der Velde,
welzijnscoach Welzijn op Recept  namens mevrouw X

 

 

 

Ontdekken en doen:vrijwilligerswerk via Welzijn op Recept

Mij nuttig en geliefd voelen en onder de mensen zijn, woorden die het gevoel omschrijven van Mevrouw Anoniem, één van onze deelnemers van Welzijn op Recept. Een aantal maanden geleden is zij gestart met het doen van vrijwilligerswerk in het Gezondheidscentrum van Castrovalva in Tussen de Vaarten.

Bij de intake kwam naar voren dat ze door gezondheidsproblemen weinig sociale contacten heeft.
Jaren geleden is mevrouw afgekeurd en heeft de nodige tegenslagen gehad.
Samen kijken naar wat er wel kan. Soms met ondersteuning van andere zorgdisciplines of praktische hulp. Zo zetten we kleine stapjes om weer wat positiever en prettiger in het leven te staan.

Mevrouw heeft met ondersteuning van Welzijn op Recept haar plekje gevonden en werkt vol  enthousiasme 3 dagdelen per week als vrijwillige gastvrouw en ondersteuner op verschillende afdelingen en activiteiten. Daarnaast bekijken we naar behoefte voor het aangaan van meer contact buitenshuis, stap voor stap

“Het is fijn dat je als mens wordt gezien en er niet naar je achtergrond wordt gekeken”, aldus mevrouw.

“Een luisterend oor bieden, een steuntje in de rug geven, een praatje maken en een glimlach geven, we kunnen altijd iets voor een ander betekenen, daar haal ik voldoening uit.’

Sanne van der Velde, welzijnscoach welzijn op recept namens:
Mevrouw anoniem, deelnemer Welzijn op Recept sinds juni 2018