Het tofste jongerencentrum van Almere Buiten voor jongeren tussen de 10 en 27 jaar
#caption0
Home Activiteiten Nieuws Contact Collega's
Zangles/ Vocal coaching

Vocal coaching op maat!

Elke donderdag van 18.30-20.00 uur wordt er vocal coaching gegeven door Lloyd de Meza, bekend van Arnhemsgewijs. Je leert je stem op de goede manier gebruiken en je eigen nummers schrijven. Als je er aan toe bent kun je meedoen aan audities en je nummer opnemen in onze eigen studio.

Iedere leerling komt met een ander doel en andere wensen op les. Deze worden besproken in de eerste les. Aan de hand hiervan wordt een lesplan gemaakt. Wij bieden dus vocal coaching op maat!

Lesinhoud

De les is grotendeels opgesplitst in twee delen; een deel "techniek" en een deel "repertoire". De verhouding hiertussen is wisselend en bovendien afhankelijk van de wensen van de leerling.

Techniek
Met behulp van verschillende techniek-oefeningen leer je om op een gezonde manier je stem te gebruiken en te optimaliseren.
Aandachtspunten zijn o.a. ademhaling, houding, sound, intonatie (zuiverheid), verleggen stembereik en het egaliseren van de overgang tussen borst- (midden) en kopstem.

Repertoire
In het tweede deel van de les wordt repertoire behandeld. Naast het leren toepassen van de zangtechniek in een nummer, wordt er aandacht besteed aan het muzikale aspect van zingen; hoe moet je improviseren, hoe kies je de juiste toonsoort, hoe zet je een performance neer of hoe "raak" je je publiek met een tekst?
Aandachtspunten zijn o.a. timing, tekstinterpretatie, presentatie, dynamiek, improvisatie en durf.

Het repertoire wordt door de leerling en docent samen uitgekozen en kan uit allerlei "lichte muziek"-stijlen bestaan zoals pop/ jazz/ musical/ blues/ soul/ latin etc.
De leerling kunnen gebruik USB(eigen muziek of youtube. Ook wordt er met de microfoon geoefend, zodat de leerling deze op een juiste manier leert te "gebruiken".

Is ervaring nodig?
Nee! je hebt geen ervaring nodig voor de workshop! De docent kan jou vanaf begin af aan begeleiden. Indien je al wel ervaring hebt, heeft de docent ook nog genoeg uitdagende tips en trucs achter de hand!

Kosten?
De kosten bedragen 15 euro per maand.

Proefles volgen?
Voor een proefles! Bel 036-5291293 of stuur een email aan deekman@deschoor.nl of mikkers@deschoor.nl.

 

 

 

Welkom bij Place 2B! maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere