Weggooien...? Mooi niet
Home Vrijwilligers Locaties & contact Agenda

Repair Café Almere
Het Repair Café promoot het repareren als alternatief voor weggooien, het wil reparatiekennis behouden en versterkt – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt/wijk/stadsdeel.

MooiZoGoedZo geeft hier samen met een aantal samenwerkingspartners (o.a. De Kringloper) en natuurlijk de vrijwilligers vorm en inhoud aan.

De initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café. Inwoners van Almere kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. De onderdelen die gebruikt worden voor de reparatie moeten uiteraard betaald worden, maar wat de tijd van de vrijwilligers u waard is bepaalt u zelf door een bijdrage in de fooienpot.

Locaties
Er zijn op dit moment 9 Repair Cafés in Almere:
- Stedenwijk
- Kruidenwijk
- Waterwijk & Verzetswijk
- Tussen de Vaarten
- Filmwijk
- Almere Haven
- Wissewasjes (De Gouwen & De Wierden)
- EveNaarHuis
- Regenboogbuurt

Filmpjes
Onderstaande filmpjes geven een goed beeld van het werk dat gedaan wordt en de sfeer tijdens een Repair Café:
[Evenaarhuis - juni 2014]
[Almere Haven - mei 2014] 

Vrijwilligers
Het Repair Café kan niet zonder vrijwilligers! Ben jij die vrijwilligers die wij zoeken? Meld je dan aan [aanmeldformulier] We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Privacy
Sinds mei 2018 is de privacywet veranderd. De nieuwe wet (AVG) stelt strengere eisen aan het omgaan met uw persoonsgegevens. Deze website maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere. Om goed om te gaan met de privacy van iedereen die bij De Schoor geregistreerd staat of wordt, hebben we onze werkwijze rond privacy aangepast. Op www.deschoor.nl\privacy leest u er meer over.

Data, tijden en locaties
Voor het actuele overzicht van de Repair Cafés in Almere [klik hier] 

Contact en meer informatie
[klik hier] voor de juiste contactgegevens.

Filmpje repair Cafe

Repair Cafe in het EveNaarhuis

Repair Café Almere maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere