Weggooien...? Mooi niet
Home Vrijwilligers Locaties & contact Agenda

BELANGRIJKE UPDATE 17AUGUSTUS:

Alle repaircafe 's in Almere blijven gesloten.

We willen heel graag weer aan de slag. Helaas zien we daar nu nog geen mogelijkheid voor. Dat spijt ons zeer. Gezien de toename in het aantal besmettingen hebben we besloten om in september NIET open te gaan.

We rekenen op uw begrip.

Zodra we weten wanneer we weer open gaan laten we dat uiteraard weten.

 

Tijdelijk telefoonnummer van de  Repaircafe's voor noodreparaties

Heeft u een repartie die noodzakelijk is en niet kan wachten? Dan kunt u een tijdelijk nummer bellen. Van maandag t/m vrijdag kunt u bellen tussen 11.00 en 12.00 met 06 2227 2973. Dan wordt er gekeken of het mogelijk is u te helpen.

BELANGRIJKE INFORMATIE UPDATE 27 MEI:

Repair Café Almere zal op zijn vroegst in september starten.

Achter de schermen zijn we druk bezig met het organiseren van een opstart voor de Repair Cafés in Almere. Dit willen we zo veilig en verantwoord mogelijk doen voor onze vrijwilligers, maar uiteraard ook voor onze bezoekers. De meeste locaties waar we actief zijn mogen per 1 juni onder voorwaarden hun deuren weer openen. Voor hun is het echter nog proberen wat wel en wat niet goed werkt. In combinatie met de vroege zomervakantie dit jaar, hebben we besloten om pas na de zomervakantie in september te starten. We kunnen in overleg met de locaties dan kijken wat goed werkt en wat mogelijk is en het geeft ons de tijd om zaken op orde te stellen. We hopen op uw begrip. Mocht u vragen hebben, dan zijn we tijdens werkdagen per mail bereikbaar op repaircafe@deschoor.nl

Repair Café Almere
Het Repair Café promoot het repareren als alternatief voor weggooien, het wil reparatiekennis behouden en versterkt – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt/wijk/stadsdeel.

MooiZoGoedZo geeft hier samen met een aantal samenwerkingspartners (o.a. De Kringloper) en natuurlijk de vrijwilligers vorm en inhoud aan.

De initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café. Inwoners van Almere kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen en kleding om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. De onderdelen die gebruikt worden voor de reparatie moeten uiteraard betaald worden, maar wat de tijd van de vrijwilligers u waard is bepaalt u zelf door een bijdrage in de fooienpot.

Wat kunt u ter reparatie aanbieden bij de Repair Cafés?
De meeste apparaten die u zelf naar het Repair Café kan vervoeren kunnen ter reparatie aangeboden worden. Onze monteurs zijn goed in hardwareproblemen van computers. Voor software-problemen kunt u terecht bij de computerhelpdesk Almere. Daarnaast doet het Repair Café ook aan textielherstel, denk aan een klein scheurtje in uw kleding of een knoop die er bijna afvalt.

In Kruidenwijk kunt u ook terecht voor het repareren van klokken.

Filmpjes
Onderstaande filmpjes geven een goed beeld van het werk dat gedaan wordt en de sfeer tijdens een Repair Café:
[Evenaarhuis - juni 2014]
[Almere Haven - mei 2014] 

Vrijwilligers
Het Repair Café kan niet zonder vrijwilligers! Ben jij die vrijwilligers die wij zoeken? Meld je dan aan [aanmeldformulier] We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Privacy
Sinds mei 2018 is de privacywet veranderd. De nieuwe wet (AVG) stelt strengere eisen aan het omgaan met uw persoonsgegevens. Deze website maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere. Om goed om te gaan met de privacy van iedereen die bij De Schoor geregistreerd staat of wordt, hebben we onze werkwijze rond privacy aangepast. Op www.deschoor.nl\privacy leest u er meer over.

Data, tijden en locaties
Voor het actuele overzicht van de Repair Cafés in Almere [klik hier] 

Contact en meer informatie
[klik hier] voor de juiste contactgegevens.

Filmpje repair Cafe

Repair Cafe in het EveNaarhuis

Repair Café Almere maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere