Weggooien...? Mooi niet
Home Vrijwilligers Locaties & contact Agenda

BELANGRIJKE UPDATE juni 2021:

Vanaf 3 augustus gaan de repaircafe's stapsgewijs weer open. Op 3 augustus starten we in Waterwijk met de eerste opening. Op 21 augustus de tweede in Stedenwijk. Vanaf september gaan alle repaircafe's weer open. We zijn verheugd om te kunnen melden dat we vanaf 11 september ook een nieuw repaircafe gaan starten in Poort. Die zal plaats vinden in De Ruimte. Kijk bij agenda waar en wanneer.

NOODNUMMER

Heeft u een reparatie die noodzakelijk is en niet kan wachten? Dan kunt u een tijdelijk nummer bellen. Van maandag t/m vrijdag kunt u bellen tussen 11.00 en 12.00 met 06 2227 2973. Dan wordt er gekeken of het mogelijk is u te helpen.

Tot eind juli blijft het tijdelijk noodnummer van de Repaircafe's voor noodreparaties van kracht. Vanaf 1 augustus zal dit nummer niet meer in gebruik zijn.

Speciaal voor reparaties aan klokken kunt u bellen met onze klokkenspecialist Peter Jeuken telefoon 06 1931 4151.

Mocht u vragen hebben, dan zijn we tijdens werkdagen per mail bereikbaar op repaircafe@deschoor.nl

Repair Café Almere
Het Repair Café promoot het repareren als alternatief voor weggooien, het wil reparatiekennis behouden en versterkt – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt/wijk/stadsdeel.

MooiZoGoedZo geeft hier samen met een aantal samenwerkingspartners (o.a. De Kringloper) en natuurlijk de vrijwilligers vorm en inhoud aan.

De initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café. Inwoners van Almere kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen en kleding om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. De onderdelen die gebruikt worden voor de reparatie moeten uiteraard betaald worden, maar wat de tijd van de vrijwilligers u waard is bepaalt u zelf door een bijdrage in de fooienpot.

Wat kunt u ter reparatie aanbieden bij de Repair Cafés?
De meeste apparaten die u zelf naar het Repair Café kan vervoeren kunnen ter reparatie aangeboden worden. Onze monteurs zijn goed in hardwareproblemen van computers. Voor software-problemen kunt u terecht bij de computerhelpdesk Almere. Daarnaast doet het Repair Café ook aan textielherstel, denk aan een klein scheurtje in uw kleding of een knoop die er bijna afvalt.

In Kruidenwijk kunt u ook terecht voor het repareren van klokken.

Filmpjes
Onderstaande filmpjes geven een goed beeld van het werk dat gedaan wordt en de sfeer tijdens een Repair Café:
[Evenaarhuis - juni 2014]
[Almere Haven - mei 2014] 

Vrijwilligers
Het Repair Café kan niet zonder vrijwilligers! Ben jij die vrijwilligers die wij zoeken? Meld je dan aan [aanmeldformulier] We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Privacy
Sinds mei 2018 is de privacywet veranderd. De nieuwe wet (AVG) stelt strengere eisen aan het omgaan met uw persoonsgegevens. Deze website maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere. Om goed om te gaan met de privacy van iedereen die bij De Schoor geregistreerd staat of wordt, hebben we onze werkwijze rond privacy aangepast. Op www.deschoor.nl\privacy leest u er meer over.

Data, tijden en locaties
Voor het actuele overzicht van de Repair Cafés in Almere [klik hier] 

Contact en meer informatie
[klik hier] voor de juiste contactgegevens.

Filmpje repair Cafe

Repair Cafe in het EveNaarhuis

Repair Café Almere maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere