InterviewsFoto'sLinksTipsVerhalen
#caption0 #caption1 #caption2 #caption3 #caption4
Home Wie zijn wij? Hoe werkt het? Vrijwilligers Contact
Locatie

De GedachtenKamer
In buurtcentrum Cobra
Hildo Kropstraat 6-8 
Almere 

 

 

 

De start

De GedachtenKamer is een initiatief van De Schoor, de organisatie in Almere voor het buurt- en welzijnswerk. De Schoor werkt nauw samen met de Zorggroep Almere. 

De GedachtenKamer is een ontmoetingsplek voor en door mensen met beginnende vergeetachtigheid/dementie en hun mantelzorgers uit Almere. U kunt bij de GedachtenKamer terecht voor contacten, activiteiten, emotionele steun, informatie en advies.

Wat gebeurt er in de GedachtenKamer. Het kan verwarrend zijn om vergeetachtig te worden. Het begint met kleine dingen, maar dat kan voor onzekerheid zorgen. Boodschappen doen of zomaar uitgaan, kan moeilijk worden. Wat zullen anderen van mij denken? Juist dan is een veilige omgeving om hierover te praten belangrijk. Samen met de andere bezoekers, uw mantelzorger, maar ook met de vrijwilligers. Samen kunnen wij informatie uitwisselen of nuttige tips geven aan elkaar.

In buurtcentrum Cobra (Tussen de vaarten) is een aparte rustige ruimte ingericht, waar u onder elkaar bent. Maar u kunt ook lekker naar buiten. En er is ruimte is om vrijuit te praten over uw gevoelens of wat u heeft meegemaakt. Dat kan ook lichtvoetig zijn. Het leven is niet altijd zwaar, maar ook niet altijd een feestje. De GedachtenKamer biedt u dit. En er staan vrijwilligers klaar. Samen kunnen wij er dan een mooie ochtend van maken, waarin u bepaalt wat u wilt doen.

zondag 1 september 2019
Programma Alzheimer Café 2019-2020
Het programma 2019-2020 van het Alzheimer Café staat nu op de website.
>>
vrijdag 30 november 2018
Een tafelgesprek
>>
vrijdag 30 november 2018
Vrijwilligers welkom in de GedachtenKamer!
We hebben jouw hulp nodig bij verschillende activiteiten. Meer weten? Lees dan verder!
>>
Gedachtenkamer maakt deel uit van De Schoor Welzijnswerk Almere