Home Deelnemers Professionals
Voor deelnemers

Voelt u zich wel eens somber of eenzaam? Heeft u behoefte aan meer sociale contacten? Wilt u zich graag weer energieker en positiever voelen? Dan is Welzijn op Recept iets voor u!

Samen met uw Welzijnscoach bespreekt u waar uw interesses, talenten en ambities liggen. Jullie gaan op zoek naar een passende activiteit met als doel dat u door deelname hieraan uw gevoel van welzijn een duw in de goede richting geeft en dat uw klachten verminderen.

Denk bijvoorbeeld aan activiteiten in uw buurt die onder de volgende kopjes vallen:

 

 

1) In balans
Bent u op zoek naar zingeving? Of wilt u zich meer (leren) onspannen? Kijkt u dan eens naar de activiteiten die vallen onder 'In balans'. 

 

 

2) Bewegen met plezier
Wil u zich fitter en actiever voelen? Dan is één van de vele sport- of beweegactiviteiten iets voor u! Er is genoeg te doen in de wijk; van koersbal en yoga tot dans, hardlopen en kickboksen.
 

 

3) Kunst en cultuur
Bent u altijd al geïnteresseerd geweest in andere landen, talen en culturen? Zou u graag een nieuwe taal willen leren, oriëntaals willen leren dansen of op schildercursus gaan? In uw wijk óf elders in Almere vindt u samen met uw welzijnscoach een passende cursus voor u.

 

4) Smakelijk eten
Wilt u meer met anderen in contact komen en nieuwe mensen ontmoeten? Er gaat niets boven samen eten tijdens een lunch of elkaar leren kennen onder het genot van een kopje koffie.
 

 

5) Ontdekken en doen
Zou u wel eens iets anders willen doen of iets nieuws willen leren? U kunt de uitdaging aangaan door bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren of op muziek- of naailes te gaan. Of wilt u misschien actief worden als vrijwilliger? Er zijn tal van mogelijkheden!

Komen uw interesses niet overeen met bovenstaande voorbeelden? Dan kijkt de welzijnscoach samen met u verder.

Hoe werkt het?

  1. U krijgt een welzijnsrecept via uw huisarts. Uw huisarts informeert de welzijnscoach.
  2. De welzijnscoach neemt binnen vijf werkdagen contact met u op om een afspraak te maken.
  3. Tijdens het gesprek verkennen jullie de mogelijkheden voor activiteiten die bij u passen.
  4. Eventueel met hulp van de welzijnscoach kunt u op het voor u juiste moment een stap zetten tichting bijvoorbeeld een activiteit of vrijwilligerswerk.
  5. In het traject bespreekt u meerdere malen samen met de welzijnscoach hoe het met u gaat.